Polarpoten

– Siberian Husky på Svalbard

A-KULLET

Trädgårdsvargen Ranua x Eagle Eye Bruse av Ulveblikk

 

Split (bak fram), Zoë, Usher, Nammi, Widje, Smith (oppå Widje), Phipps

Da valpene ble født var Pål på tokt helt nord på Svalbard – ved Sjuøyene. Og så ble det sju valper. Derfor er guttene kalt opp etter «Sjuøyer» (se kart nederst)

Polarpoten Ross (Usher)
Polarpoten Parry (Split)
Polarpoten Phipps
Polarpoten Martens (Smith)

Jentene fikk navn etter hytter/steder langs vestkysten

Polarpoten Sally (Nammi – flyttet til Harri Sarkkinen)
Polarpoten Mitra (Widje)
Polarpoten Zoë

(Sett fra nede til venstre og i en bue over til høyre hjørne)
Phipps, Nammi, Split, Widje, Smith, Usher, Zoë

Ranua startet å løpe 18. mai 2016, og de prøvde flere ganger uten av de fikk det til, helt til det ble full klaff på dag fjorten og femten, 1. og 2. juni.

1. august kom det 7 store friske valper, 3 tisper og 4 hanner.

Samme dagen var jeg hos dyrlegen med Galena for å sette rabiesvaksine. Hadde da luftet Ranua rett før jeg dro dit (kl. 1400), og la merke til litt slim fra ho, så jeg spurte dyrlegen om det. Fikk beskjed om at det var nok ingenting, valpene kom ikke til å komme før om et par dager («termin» var jo 3. august). Klokken 15 da jeg kom hjem lå Ranua i hundehuset på verandaen og vasket den første valpen. Ho brukte mellom o,5 og 2 timer mellom hver valp, og den siste kom kl 21 på kvelden. De fire første fødte ho ute, men siden jeg var litt redd for at det skulle komme noen uten at jeg fikk det med meg flyttet jeg ho inn da, og de tre siste kom i hundesenga i stua.

Ranua har vært en fantastisk god mor. Hun hadde mer enn nok melk til at alle valpene har vært smellfeite fra dag 1, hun har villig lånt vekk valper til besøkende og man har ikke sett antydning til at hun har vært nervøs når vi har hatt folk på besøk (selv om man godt kunne kjenne at hun holdt et øye med valpene når de ikke var på plass i kassa).

akull