Polarpoten

– Siberian Husky på Svalbard

Kennelhoste i Longyearbyen

Det har vært stille her en stund nå. Det er rett og slett fordi det ikke har skjedd så mye.

I påsken hadde jeg med Araq og Sofus på hytta, og etter å ha vært avskåret fra sivilisasjonen i nesten ei uke kom vi tilbake til byen til fullt utbrudd av kennelhoste. Dette er første gang (som jeg har hørt om i alle fall) at det har vært registrert kennelhoste på Svalbard. (Artikkel fra SvalbardPosten) Det var dårlig stelt med vaksinering, så i løpet av den første uka etter påske ble halvparten av hundene mine syke. Det var ingen av dem som ble særlig hardt angrepet – men det var nok til at de måtte stå i ro noen uker, og jeg måtte starte med ski og pulk på Trappers Trail i stedet for 5-spannklasse (som jeg var påmeldt i). Det gikk forøvrig veldig fint, og vi vant vår klasse. Eget innlegg om det kommer så snart jeg får noen bilder derfra:)

Ellers er hundene friske og raske igjen, og sledeføret ligger forhåpentligvis et par-tre uker til.

 

Ute på tur med mamma på besøk.
Freke får prøve seg i led sammen med Sofus

 

L

 

Én kommentar

  1. Takk for den kjempefine turen, – med de flenkeste og fineste hundan! <3<3