Polarpoten

– Siberian Husky på Svalbard

SOFUS

SOFUS

 

 

 

 

 

 

 

 

Rase: Husky (SH/GRL/AH)
Kjønn: Hannhund
Født: 14.10.2011
Far: Zorro Alaska av Brattalid
Mor: Qimmiq

Sofus var min første hund. Jeg fikk han på bursdagen min av ei venninne – hun hadde vært midlertidig hjem for han noen uker ettersom eieren ikke kunne ha han lengre. Nå hadde ikke hun heller mulighet til å ha han, så jeg sa at jeg kunne prøve. Han var da 5 måneder. Det gikk veldig fint. Sofus fant seg fort til rette, og ble etter kort tid et fullverdig familiemedlem. Etter hvert ble jeg kjent med oppdretterne til Sofus, og fikk være med dem å kjøre hundespann og leke i hundegården. De hadde da 7 huskyer, mesteparten slekt av Sofus på en eller annen måte.

Sofus har etterhvert vist seg å være en utmerket lederhund. Han gikk i lære hos sin far, Zorro, som kom hit til Svalbard som pensjonist fra Johanne Sundby. Det hadde han godt utbytte av, og nå er han hovedleder i spannet, tar kommandoer godt og styrer de andre unna vilt og andre interessante ting som de mener burde sjekkes ut.

Da Sofus var valp ble han kalt Fenris. Han doblet vekta si hver dag, og ville etter all sannsynlighet bli på størrelse med Fenrisulven etter kort tid hvis det fortsatte. Han er også en liten luring. Sofus kan åpne dører. Alle dører. Verandadører, låste dører, dører med slå (i hundegården), you name it. Han er også såpass smart at han ikke tar i mot bestikkelser. Prøver du å gi han en godbit når noe «fælt» (kloklipp, blodprøve, medisin osv.) skal skje spytter han den ut. Spretten er han og. Hopper lett over gjerder på 130-150 cm.

I spannet: Sofus er hovedleder, og en svært dyktig sådan. Han er suveren på kommandoer, og går både medvinds, motvinds og uspora uten problem. Håndterer møtende spann og forbikjøringer veldig fint, og drar resten av gjengen unna vilt og andre interessante ting i løypa. Er nok ingen fartsleder, men setter man Ranua eller Bruse sammen med han får han farta opp. Kan fint gå i single lead, men hvis han må skite har man trekkspillformasjon før man vet ordet av det hvis man ikke følger med.

Løp: Har deltatt på de fleste løp vi har startet, noen med meg og noen på utlån.

Hilmar Nøis 2014 (med Karoline Bælum) – 8. plass av 8
Trappers Trail 2014 – 1. plass av 4
Bolterdalen Rundt 2015 (med Pål Ellingsen) – 3. plass av 18
Hilmar Nøis 2015 – 2. plass av 6
Hilmar Nøis 2016 – 2. plass av 2

Utstilling: Kan ikke stilles siden han er blandingshund

Helse: Et snev av kennelhoste i 2015, ellers alltid vært frisk og rask – ingen skader eller skavanker 😉

Avkom: Ingen


Legg igjen en kommentar