Polarpoten

– Siberian Husky på Svalbard

FREKE

GRÅBEINTUNETS FREKE

finefreke2

Rase: Siberian Husky
Kjønn: Hannhund
Født: 13.06.2014
Far: Ulveheia’s Crash
Mor: Gråbeintunets Pepsi

Freke kom fra Trond og Siv Hansen, og jeg fikk hjelp fra snille kjenninger i Osloområdet til å hente han i Oktober 2014. Han har funnet seg godt til rette her oppe, og leker godt med de andre i flokken. Særlig glad er han i Ranua, Taiga, Bruse og Siku, men jeg er ikke helt sikker på om det er gjensidig bestandig;)

Utbryterkonge delux – startet sin ferd til Svalbard med ei natt på rømmen i Maridalen, og her oppe har han den første vinteren vist at 3 meter netting ikke er noe problem å klatre over. Han har også trekt ut kramper fra nettingen for å lage seg egen «utgang». Nå, etter at han begynte å gå fast i spannet, har han roet seg mye. De verste raptusene var når han ikke fikk være med på tur fordi han ikke var stor nok enda. Det har imidlertid ikke vært noe stort problem, for han stikker ikke av – han vil bare være med.

Freke er veldig kontaktsøkende, og en skikkelig koseklump. Han tar gjerne en pause fra leking og herjing for å komme å sitte på fanget og få litt kos. Han er lett å ha hjemme i leiligheta også, tusler bare i gangen og legger seg hvis det ikke er noe action blant folka.

 

I spannet: Freke begynte å gå i spannet på nyåret 2015, og holdt i fra starten av lett følge med de andre. Det var verre stelt om han måtte stå igjen i hundegården – man kunne høre de frustrerte skrikene på flere mils avstand. Ivrig liten gutt det der! Og så flink! Når man setter han inn i spannet er han den eneste som setter seg ned og er rolig til vi skal starte. Lurer på hvem som har lært han det, for det har han i alle fall ikke lært av de andre hundene 😉

Han har fått prøve seg en del i led, og det går veldig fint. Han jobber veldig jevnt og har et fint trav. Det var en periode hvor han trakk litt skjevt, men det har han sluttet med nå.

Løp: Ikke deltatt

Utstilling: Ikke stilt enda

Helse: Et snev av kennelhoste i 2015, ellers frisk og rask 😉

Avkom: Ingen

 

finefreke


StamtavleFreke

Legg igjen en kommentar