Polarpoten

– Siberian Husky på Svalbard

BRUSE

EAGLE EYE BRUSE AV ULVEBLIKK

brusern

Rase: Siberian Husky
Kjønn: Hannhund
Født: 03.07.2010
Far: Vargteam’s Ask 2
Mor: Shasa
Oppdretter: Kennel Ulveblikk

Bruse er en skikkelig gladgutt. Han er oppdrettet av Marius og Renathe Moholdt på Kennel Ulveblikk i Trondheim. Derfra flyttet han til Egil Østerlie som «parringsvalp». Etter et års tid flyttet han tilbake til Ulveblikk, og var en sesong hos dem før veien gikk videre til Lars Tessem i Bodø. De hadde en hundegård midt i Bodø sentrum og det var litt mye lyd på Bruse til tider, så derfra kom han hit. Vi hentet han i Bodø i begynnelsen av mars 2014, og han kom hit til Svalbard i starten av april (en måneds ventetid på grunn av rabiesvaksine).

Her har han funnet seg godt til rette og går fint overens med de andre hundene våre. Det har vært litt småknuffing mellom Sofus og Bruse, da Sofus nok var vant til å være størst og eldst, men det har gått seg til. Pådro seg et hengeøre i juli 2015 etter den siste store uenigheten dem i mellom.

I spannet: Bruse er en maskin. Han jobber for ti, og drar alltid på. Bjeffer av glede den første kilometeren. Glad i fart og meget habil farts-/kommandoleder, men blir som regel brukt bak på grunn av sine enestående evner som lokomotiv. Smidig snøsnapper (selv om han ALLTID klarer å skrubbe seg opp og lage blodspor i snøen), og gjør både «nummer 1 og nummer 2» med stram bakline.

Løp: Etter at han kom hit, har Bruse vært med på stortsett alle løpene vi har deltatt på.

Bolterdalen Rundt 2015 – 2. plass av 18
Hilmar Nøis 2015 – 2. plass av 6
Trappers Trail 2015 – 1. plass av 5
Hilmar Nøis 2015 – 2. plass av 2
Trappers Trail 2016 – 1. plass av 8

Utstilling: Har vært stilt to ganger (samme helg) i Tromsø våren 2014. Der fikk han Sufficient på Tromsø hundeklubb sin utstilling første dagen, og Good på NKK-utstillinga andre dagen. Bruse er litt i høyeste laget, men han var veldig flink i ringen og det er mye mulig jeg kommer til å stille han på en spesialutstilling

Helse: Bruse har (så vidt jeg vet) aldri vært syk eller skadet (av andre grunner enn slåssing). Har trekt tre tenner i underkjeven fordi de var knekt (ikke medfødt).

Han har vært «sykemeldt» her ett par ganger når han har fått juling. Den ene gangen var det en temmelig stygg skade som kunne medført tap av syn på ene øyet, men ellers har det bare vært overfladiske flenger. Bruse er en konfliktsky type, og trekker seg helst unna hvis han kan.

Avkom:
(2013) Ett kull med Glacier Ice Gaisa av Ulveblikk hos Lars Tessem. 3 tisper.
(2016) Ett kull med Trädgårdsvargen Ranua hos oss. 3 tisper, 4 hanner.


StamtavleBruse

Legg igjen en kommentar