Polarpoten

– Siberian Husky på Svalbard

Hilmar Nøis Trail 2015

Jess, da var dette løpet også vel gjennomført:)

Polarpoten kom på 2. plass i 5-spannklasse, kun slått av Marcos Porcires. Det er vi veldig fornøyd med!

Laget i dag besto av Ranua, Bruse, Sofus, Araq og Taiga. Alle jobbet kjempebra, men Taiga ble litt sliten på hjemveien. Ikke så rart, hun er jo bare litt over et år, og det var ikke verre enn at hun hang godt med, hun bare jobbet ikke noe særlig;)

På vei til Passhytta – godt driv etter ca. 20 km på sporet
Foto: Ingvild Sæbu Vatn

Er forøvrig kjempestolt av lille Ranua på bare 16 måneder som gikk i led alle 6 milene (løpet var 50km, men vi måtte kjøre et stykke til start, og tilsvarende etter målgang), og holdt bånn gass hele veien. Flink jente:D

Vel framme på «sjekkpunkt» Passhytta var det obligatorisk 1-times hvil. Bikkjene fikk kjøttsuppe, og jeg fikk toddy og sjokolade. Namm!
På det meste var det 13 spann inne – litt av et syn. Og forbausende lite lyd:)

Foto: Ingvild Sæbu Vatn

Svalbards mest fotogene spann til venstre – Ingvild og Stefans viftespann. I bakgrunnen er 14spannet fra Svalbard Husky, og til høyre er mine:)
Foto: Ingvild Sæbu Vatn

Ellers så er matmor stiv og støl etter å ha sparket og staket store deler av veien. Føret var mildt sagt trått – den etterlengtede våte snøen som vi har ventet på kom selvsagt i natt. Ved start snødde det fortsatt litt, og det var fortsatt plussgrader, tett og dårlig sikt. Det ble litt kaldere og klarnet opp lengre inn i Adventdalen, men det ble også mer snø (i løypa). Dunjakken kunne nok trygt blitt igjen hjemme!

"Kolonnekjøring" i whiteout et lite stykke etter start. Svalbard Husky, Elise Strømseng, Martin Eriksen og meg Foto: Ingvild Sæbu Vatn

«Kolonnekjøring» i whiteout et lite stykke etter start.
Thomas G. Olsen/Torbjørn Opheim, Elise Strømseng, Martin Eriksen og meg
Foto: Ingvild Sæbu Vatn

På tilbaketuren hadde det klarnet opp, og vi fikk til og med sett sola på selveste Sol-dagen.
Foto: Borghild Ørsted Yttredal

Er veldig fornøyd med hvordan hundene taklet passeringer. Med fellesstart så blir det jo en del passeringer, og dette er noe vi ikke får trent så mye på til vanlig – i alle fall ikke med fremmede spann. Holdt på å få en liten kluss på et tidspunkt, men ellers gikk alle passeringene helt fint:)

Nå er det klart for «AfterMush» på pub’en med resultater og kanskje et lite glass vin? Kjenner på meg at det blir tidlig kveld i dag!:)

Oppdatering etter resultatene kom; Vi fullførte på 3 timer og 38 minutter! Ei snittfart på ca 13,8km/t med lite spann og trått føre – det kan vi absolutt leve med:D

 

-Linda

 

Takk til Ingvild og Borghild for bilder – jeg fikk ikke fotografert noe selv:)

Stengt for kommentarer.